Over Vikingstone

Van een goed glas whisky moet je genieten. De één drinkt hem het liefst op kamertemperatuur. De ander juist gekoeld. Bij het koelen van een glas whisky denk je al snel aan ijs. Maar ijs smelt. En smeltwater vermindert de smaak van je drankje. Whiskystenen zijn de oplossing.

In Scandinavië zijn ze daar vele jaren geleden al achter gekomen. Daar ontstond het idee om van zeepsteen uit de gebergten kleine stenen kubussen te maken. Zeepsteen, ook wel speksteen genoemd, beschikt namelijk over een aantal bijzondere eigenschappen, waaronder het feit dat het kou vasthoudt. Niet voor niets maakten de Vikingen al gebruik van de steensoort, onder andere voor het maken van huishoudelijke middelen.

Ontstaan van Vikingstone

Tijdens een trip naar New York bestelden we een Whisky on the Rocks. Tot onze verrassing kregen we geen whisky met ijs, maar een whisky met daarin twee whisky stones. In tegenstelling tot ijs koelden ze de whisky, maar dan zonder smaakverlies. De whisky behoudt zijn smaak, kleur én geur. Zo ontstond het idee om de whiskystenen in Nederland op de markt te brengen. Onze whisky stones zijn nu verkrijgbaar via de Vikingstone-webshop en bij diverse slijterijen in Nederland.

100% Scandinavisch

De whiskystenen van Vikingstone zijn – in tegenstelling tot de whisky stones van andere aanbieders – afkomstig uit Scandinavië. Finland welteverstaan. De unieke Scandinavische steensoort zeepsteen waar onze producten van zijn gemaakt, is ongeveer 400 miljoen jaar oud.

Veilig

Natuurlijk zeepsteen is niet schadelijk voor de gezondheid. De steensoort is getest door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) en veilig bevonden op contact met voedsel en drinken. Het reageert niet met vloeistoffen zoals alcohol, water of afwasmiddelen. Zeepsteen absorbeert geen vloeistoffen en geeft geen smaken of kleuren af. Het is een vrij zachte steensoort, dus wordt aangeraden de whiskystenen voor gebruik goed te reinigen met water.